Verhaal Verbeeld

Een plaatje zegt meer dan 100 woorden. Een beeld blijft beter in je geheugen hangen en geeft energie en enthousiasme.

Heb je genoeg van de vele rapporten? Je kan ook de kern laten zien in een tekening, hoe iets in elkaar zit, wat de elementen zijn en hoe zij met elkaar in verband staan. Visueel werken, is dichtbij, tastbaar en toepasbaar in vele vormen.

Ik vertaal van woord naar beeld en maak snelle tekeningen in LIVE situaties. Omdat mensen van nature beelddenkers zijn is dit een tool die zeer goed inzetbaar is. Vaak wordt er veel te veel tekst gebruikt, eindeloos vergaderd en veel verslagen getypt. Is dit de meest effectieve manier van communiceren?

Bij verschillende projecten en ook project organisatie(s) heb ik goed leren luisteren, improviseren en vertalen in beeld. Ik heb gewerkt voor een diverse groep van bedrijven, overheden en stichtingen. 

Tijdens bijeenkomsten visualiseer ik wat ik hoor en ervaar. Ik luister gericht naar de inhoud, tegelijkertijd filter, orden en vertaal ik dit naar groot formaat papier dat voor iedereen zichtbaar is. Als kunstenaar ben ik in staat dit op een aantrekkelijke manier te tekenen.

Het direct vatten van de stof in een tekening houdt de deelnemers bij het verhaal. Het geeft een overzicht en zorgt voor een gerichte bijeenkomst. De inhoud en structuur worden zichtbaar. Het schept betrokkenheid en verbinding. Je ziet direct de gespreksstof en kan letterlijk verbanden leggen.

Per situatie kan het verschillend ingezet worden. Is het een brainstormsessie of een gezamenlijke visie of wil je de situatie zelf en de sprekers +inhoud vastleggen? Het is maar net waar de situatie, het doel en de context om vraagt.

Het duiken in nieuwe materie zie ik als een uitdaging en dit helder in tekeningen vatten ook.

Deze tekeningen zijn daarna te gebruiken als publicatie op een website, in een boekje of als cadeau.

Mijn naam is Daniëlle Davidson, woonachtig in Den Haag, werkzaam als visueel improvisator/ vertaler en beeldend kunstenaar,

Ik teken ook graag voor jouw bijeenkomst. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Daniëlle Davidson

contactformulier

info@danielledavidson.nl

+31 (0)641224515

Dit zijn tekeningen gemaakt tijdens het congres van de Orde van den Prince in het Atrium, Den Haag.

“Danielle combineert haar artistieke gave met de kunst en moeite om écht in een organisatie te kruipen. Door deze zeldzame combinatie wist ze ons bedrijf op een inspirerende, verrassende én bruikbare manier verbeelden. Een tekensessie van Danielle kan ik ieder professioneel bedrijf aanraden!”

Lars van der MeulenAveco de Bondt, Primum

Click here to add your own text

Onderstaande tekeningen zijn gemaakt tijdens de evaluatie van het Work in Progress! Kijk hier voor meer informatie en alle tekeningen.  (Ministry of Foreign Affairs of the Netherlands as part of the LEAD (Local Employment for Africa Development) program. Four regional partners are part of the alliance implementing the project: Oxfam, Butterflyworks, IOM, VC4A.