Reis mee met DAAN in SPACE op 19 september 2015 tijdens de Nacht van Kunst en Kennis in Leiden!

Travel into SPACE with DAAN.

During The Night of Art and Knowledge, Daniëlle Davidson experiments in a live installation situated in the Old Observatory (de Oude Sterrenwacht). The concept of space is central to her work, during the night the space itself will be filled with projections of animated drawings. The work will be created in situ; with the visitor bringing another dimension to the layers of painted work; becoming involved in the interaction between work, artist and surrounding. Just as in a painting, our environment, our world, our universe, is built up of an infinite amount of surfaces, colours, lines and possibilities, Daan in Space is a live exploration of these spaces, referring to the Old Conservatory’s former function; the exploration of the Universe.


 

NEDERLANDS

Reis mee met DAAN in SPACE.

Daniëlle Davidson zal met haar installatie, DAAN in SPACE, tijdens de Nacht van Kunst en Kennis, live experimenteren met haar werk in de ruimte van de Oude Sterrenwacht. In haar werk staat het concept ruimte, oftewel SPACE, centraal en tijdens de Nacht zal haar werk letterlijk de ruimte vullen door middel van projecties van getekende animaties. Het werk zal ter plekke ontstaan en de bezoeker zal eveneens meegenomen worden in de interactie tussen werk, kunstenaar en omgeving. Zo zullen er extra dimensies toegevoegd worden aan de gelaagdheid van het geschilderde werk. Onze omgeving, onze wereld, ons universum, bestaan net als een schilderij uit een oneindige opbouw van vlakken, kleuren, lijnen en mogelijkheden. Wat is er mooier dan live een kunstwerk te maken dat de mogelijkheden van de ruimte verkent zoals de Oude Sterrenwacht ooit de mogelijkheden van een andere ruimte, het heelal, verkende?

http://www.nachtvankunstenkennis.nl/