Schilderijen en tekeningen

 Ruimtelijk, wijds en perspectief

In mijn studio in Den Haag schilder en teken ik. De rol die het klimmen en de bergen hebben in mijn leven wordt steeds duidelijker. Ook in mijn schilderijen krijgen deze de ruimte. De composities waar ik steeds naar op zoek ben worden vervlochten met deze ruimtes. 

De ervaring van ruimtes is een rode draad in mijn werk. Ik speel met schaal en vervorming van deze ruimtes en er is altijd een uitweg. Ik zoek de verbanden tussen de innerlijke ruimte en de daadwerkelijke ruimte. Door de structuur te veranderen geef ik de kijker een andere ervaring. Het gaat niet over de realiteit, maar het vinden van een route, nieuwe mogelijkheden en ingangen. 

Uitgelicht werk

 

 

Schilderijen en tekeningen

Naast de live performances op festivals en events werk ik in mijn atelier. Net als in mijn live kunst speelt ruimte een belangrijke rol in mijn schilderijen en tekeningen.

Schilderijen en tekeningen kunnen worden bezichtigd in mijn atelier in het centrum van Den Haag. Of krijg een indruk van beschikbaar werk in de online shop. Naast koop is huurkoop ook mogelijk.

Neem gerust en vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken en werken in het atelier te bekijken.

 

 

 

Space for thought , 200 × 160 cm
Egg tempera on linen

What immediately attracted us to Danielle’s art is her ability to convey a sense of space with a balanced combination of built and empty areas; the powerful and bold strokes highlight the colors, made from natural and raw materials, which is something very unique to Danielle’s art; the painting’s title is “Space for Thought” which perfectly summarizes its essence and meaning.

Anna Fantoni

Passanten, 40 x 40 cm

Daniëlle verwerkt (live) allerlei impulsen tot 1 geheel – dat is ongelooflijk knap! Daarnaast blijft ze zichzelf ontplooien, onderzoekt ze verschillende media en gaat ze interessante samenwerkingen aan. Bovenal is Daniëlle een fijn persoon.

Nathalie Beijersbergen

Passerende vrouw, 40 x 40 cm

Ik heb twee schilderijen van Daniëlle gekocht, en omdat ik op het moment van aankoop nog niet wist of ze wel een goede plek in mijn huis konden krijgen waar ze goed tot hun recht zouden komen, was het fijn om ze eerst een tijd te kunnen huren in plaats van ze direct volledig te kopen. Inmiddels zijn ze wel een vast onderdeel van het interieur geworden en mag ik ze mijn eigendom noemen.

Wat ik mooi vind aan de schilderijen van Daniëlle is het kleurgebruik en de balans tussen abstract en figuratief in ieder werk. Ook is het bijzonder hoe haar techniek van vrij grove en intuïtief neergezette halen en streken resulteert in een uitgebalanceerde compositie en een totaalbeeld dat volledig uitgekiend lijkt.

Maarten Wesselius

Gezien in