recent work

 ARTWORKS

Schilderijen & tekeningen

De ruimtes in mijn schilderijen

Wat is de gemene deler van mensen en ruimtes, hoe richten we die ruimte in, is een rode draad in mijn werk. En hoe ervaren we die ruimte? Ik zoek de verbanden tussen de innerlijke ruimte en de daadwerkelijke ruimte. Ik noem het ruimte, maar het is een onmachtige manier om de wereld die ik wil schilderen en oproepen te omschrijven. Mijn intentie is een aantal aspecten van het leven te ontmantelen door de structuur weg te halen.

De realiteit van alledag, die gebruik maakt van ordening en een ogenschijnlijk grid van afspraken, planologie, architectuur enzovoorts, wil ik de ruimte geven. Het gaat wel over de verhouding tot deze werkelijkheid, die in mijn ogen niet altijd vanzelfsprekend is in zijn ordening. Door componenten van de realiteit te nemen, maar deze uit dat grid te halen, probeer ik dichter te komen bij de wijze waarop ik de realiteit ervaar.

De ruimtes in mijn schilderijen lijken uit fragmenten te bestaan die en passant bij elkaar komen. Er zit een vliedende luciditeit in de ruimtes. Soms is het meer de zoektocht naar de chaos die ik soms in mijzelf ervaar en ook in de wereld ervaar. Het beeld zie ik als een metafoor. Het is een wanorde over hoe ik deze werkelijkheid bezie en deze ruimtes vul ik met een gevoel en emotie. Uitzoomen en zo de wereld beschouwen is iets wat ik doe en ook een rol heeft in mijn werk.

De verbinding zoek ik in de relatie met mensen en tevens in mijn dagelijkse leven, maar het gaat ook over connectie maken.  In het beeld zoek ik een connectie tussen de verschillende elementen in het beeld zelf. Dit is een continu gegeven in mijn werk waarbij ik het kijken en het maken van beelden kan verbinden.

Schilderijen