Daniëlle Davidson

Performance kunstenaar

Waar kunst een ervaring wordt

Daniëlle Davidson

Performance kunstenaar
Waar kunst een ervaring wordt

Over Danielle Davidson

Daniëlle Davidson is een Nederlandse performance kunstenaar, met live kunst optredens in binnen en buitenland. Met verf en projecties, een mix van kunst en techniek geeft ze mensen een ervaring waarin de waan van de dag er even niet meer toe doet. De nieuwe ruimte waarin mensen worden gebracht, geeft ze nieuwe ruimte in hun hoofd. Mensen worden door de verf meegenomen naar het domein van hun eigen verbeelding.

Vaak werkt Daniëlle in een live interactie met muziek, poëzie of spoken word.

Daniëlle wordt met haar live performances gevraagd voor festivals, musea en evenementen op bijzondere locaties. Ook weten zakelijke bedrijven haar te vinden om als kunstenaar met beeld een nieuw perspectief toe te voegen aan hun dialoog.

Gezien in

Dit bied ik

Artworks

 
Schilderijen en tekeningen

Business stories

 
Verhalen verbeeld voor organisaties.

Performances en projecten

Internationale en nationale performances, projecten en film en andere samenwerkingen.

 

Ik ben Daniëlle

Beeldend kunstenaar en filmmaker. Opgeleid aan de Academie Minerva en het CCAC in San Francisco. Winnaar van verschillende stipendia en prijzen. Diverse keren artist in residence. Als filmmaker bracht ik de spraakmakende documentaire ‘Make Jewish Babies?’ uit, die te zien was op NPO en Europese festivals.

Ruimte, het observeren en verkennen daarvan is de rode draad in mijn werk. In mijn schilderijen maar ook tijdens mijn performances, live tekenen en schilderen bij tentoonstellingen, festivals en congressen. Een deel van het werk wat op deze site staat is te koop of te huur.

Samen overleggen brengt ons verder

Dit zeggen anderen over mij en mijn werk

Waanzinnige live-performance

‘Daniëlle is een waanzinnige kunstenaar. Live, op muziek zuigt ze mensen met haar schilderingen mee in een verhaal.

We boekten Daniëlle voor de opening van Chaos in de Orde in 2019. Een groot werkfestival voor organisatievernieuwers. Tijdens de opening op muziek, vertelde ik een verhaal, dat dankzij de geïmproviseerde kunst van Daniëlle tot leven kwam.

Op grote videoschermen konden mensen zien hoe met verf, krijt en water steeds nieuwe beelden ontstonden. Naar aanleiding van dit succesvolle optreden besloten we samen er een boekje van te maken. De samenwerking met Danielle is ontspannen. Je kunt haar met een gerust hart boeken voor mooie live performances in grote settings. Haar werk is daar bij uitstek geschikt voor.’

Rachel Levi
Huis van Verbeelding

Onze boodschap landt nu beter

‘Woorden kracht bij zetten is een kunst die Daniëlle verstaat. De animatievideo die zij heeft gemaakt om het verhaal van IVRM Reputatie te verbeelden houdt niet alleen de aandacht vast, onze boodschap landt ook beter. En dat is waar wij als communicatieprofessionals altijd naar streven. De creatieve vertaling van onze visie op reputatie door Danielle is verfrissend en verrassend.’

Irene van As
IVRM Communicatie

Warm, integer en professioneel

Be-Min’ heeft in 2017 de Gouden C gewonnen, mede door de samenwerking en inbreng van Daniëlle.

Ik heb onze samenwerking als zeer prettig ervaren, mede door haar warme integere persoonlijkheid in combinatie met haar professionele talent en aanpak. Daarnaast een doorzetter met een positieve instelling wat super fijn is als je in je project grenzen opzoekt of tegenkomt.

Esmeralda Detmers
Theatermaker

Nog steeds heel blij mee

‘In 2016 zag ik het werk van Danielle voor het eerst bij een expositie. Twee jaar later bezocht ik haar atelier en kocht ik meteen een werk wat op de expositie al mijn interesse had. Ik ben er nog steeds blij mee.

Verder kan ik Danielle van harte aanbevelen als live tekenaar. Zij kan live geweldig goed een verhaal tekenen.’

Irene Wassenaar

Ik blijf nieuwe dingen zien

Wij zijn blij met het kunstwerk Ruimte. De kleuren passen mooi in ons nieuwe interieur. Het abstracte ontwerp spreekt ons aan, je kunt er naar blijven kijken en steeds nieuwe dingen in zien.

We hebben gekozen voor huurkoop vanwege de mogelijkheid om van kunstwerk te wisselen. Maar dat bleek niet nodig want we zijn er tevreden over.

Krista en Marcel Langeland

Daniëlles werk biedt inspiratie

‘Daniëlle heeft in korte tijd de uitdaging verbeeld die wij hebben bij de evaluatie van het klimaatbeleid. Het is een mooie tekening geworden, waarmee we met betrokken departementen in gesprek gaan over de nadere uitwerking daarvan. Daniëlle luistert goed, weet begrippen snel om te zetten naar beeld en haar tekeningen bieden inspiratie om buiten de kaders te denken.”

K. Hermans
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Organisatiesensitief

Daniëlle combineert haar artistieke gave met de kunst en moeite om écht in een organisatie te kruipen. Door deze zeldzame combinatie wist ze ons bedrijf op een inspirerende, verrassende én bruikbare manier verbeelden. Een tekensessie van Danielle kan ik ieder professioneel bedrijf aanraden!”

Lars van der Meulen
Aveco de Bondt, Primum

Daniëlle Davidson

Op onregelmatige basis updates krijgen?

Ontvang mijn nieuwsbrief