Beeldend en Performance Kunstenaar

Daniëlle Davidson is een veelzijdige kunstenaar gevestigd in Den Haag, waar ze woont met haar man en drie kinderen. Haar werk omvat zowel beeldende kunst als performance kunst, waarin ze samenwerkingen en improvisaties centraal stelt. Ze creëert schilderijen en werkt met ruimtes om verbindingen te verkennen, die vergelijkbaar zijn met de verbindingen tussen mensen. Haar creatieve proces wordt gekenmerkt door voortdurende reflectie en vernieuwing. Danielle brengt haar passie voor kunst en haar vermogen om mensen te verbinden samen in haar diverse activiteiten en workshops.

Internationale Samenwerkingen en Netwerken

Daniëlle is onderdeel van het internationaal interdisciplinair performance netwerk What IIIF? Dit netwerk brengt kunstenaars van verschillende disciplines en achtergronden samen om innovatieve en grensverleggende performances te creëren. De focus ligt op interdisciplinair samenwerken en het delen van artistieke praktijken en ideeën.

 

 

Workshops en Performance

Een van de unieke workshops die Daniëlle aanbiedt, is de Inktflow performance. Dit is een workshop die zich richt op het werken met inkt, waarbij deelnemers worden uitgenodigd om de vloeiende en expressieve kwaliteiten van inkt te ontdekken en te benutten in hun eigen creaties. Het doel is om de ‘flow’ in hun artistieke proces te vinden. De workshop culmineert in een performance waarin de werken van de deelnemers centraal staan.

Schildercursussen in de Studio

Elke donderdagavond geef ik een teken- en schildercursus aan een zeer betrokken en gemotiveerde groep in de studio. Er ontstaat dan een ruimte waar creativiteit en experiment centraal staan. Deelnemers worden aangemoedigd om nieuwe technieken en benaderingen te verkennen.

Kortere Cursussen

Naast de wekelijkse cursus bied ik ook kortere cursussen aan. Deze zijn ideaal voor mensen die geïnteresseerd zijn in tekenen en schilderen, maar niet wekelijks kunnen deelnemen. Informatie over deze cursussen kun je vinden onder de kop “cursussen”.

Zakelijk Tekenen

Naast haar artistieke werk biedt Danielle ook haar diensten aan als zakelijk tekenaar. Dit houdt in dat ze visuele notities en tekeningen maakt voor bedrijven en evenementen, waardoor complexe ideeën en processen op een toegankelijke en inzichtelijke manier worden gepresenteerd.

Danielle werkt ook voor het Huis van Verbeelding, een organisatie die creativiteit en verbeeldingskracht bevordert.

Mede-oprichter van Corneroh

Daarnaast is Daniëlle mede-oprichter van Corneroh, een platform voor tentoonstellingen en performances. Corneroh biedt een ruimte voor kunstenaars om hun werk te tonen en samen te werken aan nieuwe projecten. Het platform is een broedplaats voor creativiteit en innovatie, waar kunstenaars elkaar inspireren en ondersteunen. https://www.corneroh.nl

De kunst van Daniëlle

Ik werk het liefst live in de ruimte. Soms op een heel klein oppervlak en maak ik via projecties een groot statement, zodat de toeschouwers alle details van de verf heel dichtbij kunnen beleven. Andere keren werk ik juist op een groot oppervlak. Zo maakte ik in de Kunsthal live één werk op 30 doeken, die vervolgens op 30 locaties in Europa een plek kregen.

Bij de ene performance is techniek ondersteunend, in de andere speelt het een dominante rol. De keuze van de vorm laat ik afhangen van de ervaring die ik teweeg wil brengen bij mijn publiek, waarbij de ruimte onderdeel wordt van het canvas.

Tekenen en schilderen is voor mij een manier om dichtbij mezelf te zijn. Door me zo af en toe terug te trekken in mijn atelier voor het maken van vrij werk kan ik me blijven verbinden met het publiek bij grote events.

‘Be-Min’ heeft in 2017 de Gouden C gewonnen, mede door de samenwerking en inbreng van Daniëlle.

Ik heb haar samenwerking als zeer prettig ervaren mede door haar warme integere persoonlijkheid in combinatie met haar professionele talent en aanpak. Daarnaast een doorzetter met een positieve instelling wat super fijn is als je in je project grenzen opzoekt of tegenkomt.

Esmeralda Detmers
Theatermaker

Prijzen en awards

‘Be-Min’ heeft in 2017 de Gouden C gewonnen, mede door de samenwerking en inbreng van Daniëlle.

Ik heb haar samenwerking als zeer prettig ervaren mede door haar warme integere persoonlijkheid in combinatie met haar professionele talent en aanpak. Daarnaast een doorzetter met een positieve instelling wat super fijn is als je in je project grenzen opzoekt of tegenkomt.

Esmeralda Detmers
Theatermaker