DWAAL

 

DWAAL MAAKT  > VERTREK, een programma van Hans van der Maas en Danielle Davidson

DWAAL neemt je mee in een wereld van geluid en beeld.

De performance ‘Dream’ van Hans van der Maas en Daniëlle Davidson bestaande uit een combinatie van muziek en beeldende kunst, gaat over actuele onderwerpen waar we allemaal mee te maken hebben. Ze zetten een sfeer neer waarbij je uitgedaagd wordt om na te denken over de routes die je neemt in je leven. Elk moment is er een keuze, zoom je in, neem je afstand. Een nieuw hoofdstuk, of komt er een laag bij?

Beiden improviseren en is er samenspel van ritme in beeld en geluid. Ze werken in een combinatie van fysieke verf en klank en de mogelijkheden die de techniek ons biedt. Dit gaat van audio en videomixers tot multiffectpedals. Elke voorstelling is een nieuw gesprek. 

Daniëlle Davidson (beeldend kunstenaar) en Hans van der Maas (klassiek accordeon) gaan in het programma ‘Vertrek’ op zoek naar symbiose en contrast tussen de twee kunstdisciplines.

Podiumkunst en visuele kunst worden bij elkaar worden gebracht in één actie. Muzikaal gezien bestaat het programma uit een interessante mix van eigen improvisatie-composities van Hans, jazz-arrangementen en modern klassiek repertoire. Het instrument accordeon is veelzijdig en rijk aan allerlei klankkleuren, maar wordt nog eens extra versterkt door gebruik van elektronische middelen, zoals een synthesizer, effectpedals en een loopstation. De elektronische component is bij Daniëlle vertegenwoordigd door gebruik van iPad en een videomixer. 

Daniëlle reageert en initieert op de muziek van Hans met kleur en tekening op papier of iPad, en vice versa reageert Hans met geïmproviseerde muziek weer op wat hij ziet ontstaan. Voor het publiek is deze interactie goed zichtbaar vanuit de live-setting. Met behulp van een video-mixer zijn de geprojecteerde digitale en getekende beelden direct met elkaar te vermengen. Daardoor ontstaat een interessant en divers gesprek in ritme, beeld en muziek.