Expositie bij galerie-T vanaf 2 december 2021 > 

Hierbij een uitnodiging voor de nieuw ingerichte expositie bij Galerie-T Turfkaai 25-27 in Middelburg. Mijn schilderijen zijn te zien op de parterre tevens is in de kelder de serie ‘Tussen bomen’ te bezichtigen, samen met het jubileumproject “Sporen in Middelburg”.

Op 19 december ben ik er ook en zou ik het leuk vinden je te ontmoeten. Om die dag het bezoek wat te spreiden kan je tussen 13 en 17 uur elk uur een tijdslot reserveren. Je kan dit doen door mij een email te sturen > info@danielledavidson.nl

De galerie is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11-16 uur. Op eerste en tweede kerstdag is de galerie gesloten. Na de kerst is de galerie t/m 2 januari dagelijks geopend tussen 13.00 en 16.00 uur.

 

‘Sporen in Middelburg’ 

Deze performance is een samenwerking met cellist Paul Uyterlinde. Deze samenwerking is tot stand gekomen in het kader van het 25 jarig bestaan van Galerie-T.

Paul en ik hebben beiden onze kinderjaren doorgebracht in Middelburg en wonen nu elders in het land. Wij denken met warme gevoelens terug aan Middelburg en voelen een connectie. Zo is het idee ontstaan om samen een digitale performance neer te zetten met het centrum van Middelburg als locatie. Het stuk dat Paul speelt is de Cello Sonata NO. 1 Op. 72 I van Mieczyslaw Weinberg. Ik improviseer op de klanken van de muziek en gebruik ik letterlijk de sporen van de stad. Met trage en snelle gebaren werk ik met zwarte inkt en witte verf op grote stroken papier. Zwarte lijnen die doorlopen en variëren, als connotaties van bladmuziek. Het verhaal van de muziek. Over geschiedenis en terugkijken.  

De performance is op groot scherm te zien in de kelder van de galerie. Dit is tevens een opmaat naar een live performance die we 15 mei 2022 in Middelburg zullen houden. Nadere informatie volgt ter zijne tijd.