Vertrek

Komende zondag op 31 oktober ben je welkom in Theater Swanla om 15:00 uur 

Meer informatie en ticket  

Een reis in muziek en beeld, improvisaties door Daniëlle Davidson en Hans van der Maas.

Geïmproviseerde experimentele muziek op accordeon, de live tekeningen en de projectie hebben een interactie en vertellen samen het verhaal. Elke reis is anders en het spoor zichtbaar, reis je mee?

Mogelijk gemaakt dankzij de makersregeling, Gemeente Den Haag.

Zondag muziekmiddag – Vertrek

Daniëlle Davidson (beeldend kunstenaar) en Hans van der Maas (klassiek accordeon) gaan in dit programma ‘Vertrek’ een symbiose aan tussen twee kunstdisciplines. Daniëlle reageert en initieert op de muziek van Hans met kleur en tekening op papier of iPad, en vice versa reageert Hans met geïmproviseerde muziek weer op wat hij ziet ontstaan. Voor het publiek is deze interactie goed zichtbaar vanuit de live-setting die gebruikt wordt, waarbij het ontstaan van het tekenen en schilderen wordt geprojecteerd middels een beamer.

Het bijzondere van dit project is dat podiumkunst en visuele kunst bij elkaar worden gebracht in één actie, meer dan alleen dia’s vertonen bij muziek. Muziek ontstaat tijdens de uitvoering, je maakt het mee en dan is het voorbij. Het verhaal wat hier ontstaat krijgt een extra dimensie omdat de tekeningen ook ontstaan tijdens het proces maar toch ook bewaard kunnen blijven – papier is geduldig.

Het programma bestaat muzikaal gezien uit een interessante mix van eigen improvisatie-composities van Hans, jazz-arrangementen, modern klassiek repertoire, et cetera. Het instrument accordeon is veelzijdig en rijk aan allerlei klankkleuren, nog extra versterkt door gebruik van elektronische middelen, zoals effectpedals en een loopingstation. Klik op deze Soundcloud-link om een aantal voorbeelden te beluisteren en bekijk ook het werk van Daniëlle Davidson.