CHAOS in de orde 2021

Met WHAT IIIF? Een internationaal interdisciplinair research collectief waren we een week te gast bij WORM, Rotterdam. 

Experiment en kijken wat er uit komt, iets laten ontstaan, en dat de hele week. Het thema Space werd van verschillende kanten bekeken.

Het festival wordt georganiseerd door toegewijde vrijwilligers, waaronder ikzelf , Thomas Johannsen, Esmeralda Detmers, Catharine Cary Shelley Owen en met altijd een lokale partner die het allemaal mogelijk maakt. In Rotterdam was dat Lukas Simonis en zijn fantastische organisatie WORM.

Het festival werd geïmproviseerd door iedereen aanwezig, er is niets van tevoren gepland, behalve de lunch, deze werd dit jaar werd deze verzorgd door EATHOUSE, een voedselcollectief van kunstenaars. Elke dag worden er voorstellen op grote pagina’s papier gepost, met een schets van een schema, dat flexibel benaderd werd.Elke dag verschenen er kunstwerken op deze borden, maar ook in de talloze ruimtes die WORM ons gaf.

WHAT IIIF? brengt internationale interdisciplinaire improvisatiekunstenaars/ onderzoekers samenuit Europa en daarbuiten. We concentreren ons een aantal dagen op een onderwerp, en via labs,

discussies, optredens en observaties ‘documenteren’ we improvisatiepraktijken op een interdisciplinair niveau. Dit werk voedt en ontwikkelt de open source website> www.instantcomposition.com. Na Amsterdam, Londen, Göteborg, Berlijn en ons pandemie-geïnspireerde online festival (dit loopt nog). Is dit festival in Rotterdam 2023  het zesde onderzoeksfestival sinds 2017. 

Je leest meer over deze week in de october impovnotes van het International Institute for critical studies in improvisation,  https://mailchi.mp/4fdf7c5a4282/october-2023-improvnotes?e=50bb463361